0 likes

View of the ambulance playground.
Children are playing on the playground equipments.
Opening ceremony of the playground inaugurated by the hospital's patients.
Kids playing on the "Tire run".
Two girls riding on the "wheely".
A patient makes some noise by blowing one of the built-in horns.
The interior of the ambulance has been gutted and furnished with bench seating for children to hangout.
Overview of the playground.
Playground in progress.
The scrapped ambulance used for constructing the playground.

Dutch designers Luc van Hoeckel and Pim van Baarsen transformed a parking space into a playground for disabled Children in Malawi.

In cooperation with Sakaramenta, a social business in Malawi, Pim and Luc designed this play area with the use of recycled materials. The intervention introduces a scrapped ambulance, repurposing it as a playground clubhouse – where paediatric patients (and grown-ups) can occupy their time.

Among the ambulance are other playground equipment which all are characterised by the creative use of old materials like car tires, springs and axles.

The playground is located a the side of Beit Cure hospital Blantyre, specialised in orthopaedic treatments. Because of the public function of the play area the young patients of the hospital are able to get back in contact with children from the surrounding area.

www.lucvanhoeckel.nl
www.pimvanbaarsen.com
www.sakaramenta.com

Pictures

Picture_01 : View of the ambulance playground.

Picture_02 : Children are playing on the playground equipments.

Picture_03 : Opening ceremony of the playground inaugurated by the hospital’s patients.

Picture_04 : Kids playing on the “Tire run”.

Picture_05 : Two girls riding on the “wheely”.

Picture_06 : A patient makes some noise by blowing one of the built-in horns.

Picture_07 : The interior of the ambulance has been gutted and furnished with bench seating for
children to hangout.

Picture_08 : Overview of the playground.

Picture_09 : Playground in progress.

Picture_10 : The scrapped ambulance used for constructing the playground.