0 likes

pano8
01
03
04
05
07

13
15
pano7

Contrapunto Restaurant is located in the Salón del Túria room, in the ground floor of the Palau de Les Arts, under the cantilever generated by the theater lobby of the Opera House and with views towards the City of Arts and Sciences of Valencia, a space which is strongly marked by Calatrava’s architecture. The design is the result of the collaboration with JanfriDesign studio and gglab. The interior space is organized around a micro architecture which dominates and articulates the room. It is a structure-sculpture made of wood stripes, with a dual function: On one hand it repeats the outdoor space experience, concluding a sequence of cascade-like spaces, and creates a spatial continuity between inside and outside. On the other hand it improves the acoustics of the room and creates an attraction focus which can be seen from the outside. The wooden structure has been made both with digital design and fabrication techniques, by gglab, and traditional woodwork techniques by the fallas craftmant Manolo García.