0 likes

110

The location of the house in Lagos De Moreno, firstly induces to develop a ty-pology related to its historical condition (North and East´s facades, are open to the outside, trying to get close to walls and colony´s buildings scale) in contrast, the facades of west and South playfully try contemporary living typologies currently undergoing an intense process of change and revision, in this case is peculiarly attractive by the degree of collaboration that occurred with the clients.

While this family is formed by four mem-bers, only two rooms were built, one for parents and another (with multiple pos-sibilities of customization) for their two daughters in order to encourage their negotiation and socialization skills. In the house there’s also a large social space, a home office where the couple could work and a media room that can also be room for guests.

This program is materialized by an “L” shaped block. The upper level has a light covering, divided into three double sections light oriented triangles pointing eastward. The north facade is blind and windows on the west facade are ending with full transparency into the garden in search of the best sunlight and thermal conditions (South).

A system “ladder-bridge-lamp” located in the heart of the house acts as a filter between activities: work, socializing and cooking. The upper level that contains the two rooms on each extremes of the house allows a double height for the home office and the socializing space.