0 likes

loxemareiro01
loxemareiro02
loxemareiro03
loxemareiro04
loxemareiro05
loxemareiro07
loxemareiro08
loxemareiro09
loxemareiro10
loxemareiro12

Restaurant Loxe Mareiro (‘Seaside Warehouse’ in Galician) stands in a humble building on the beach which has been used throughout its history as maritime traffic control post, shipyard or marine supplies store.
The main idea behind the whole intervention is to reinterpret the traditional ‘chiringuito’ (bar on the beach), playing with concepts such as temporary solutions, improvisation, versatility and the use of reused or low-cost materials. The restaurant has three different spaces: the terrace (linked to the main concept), the dining room and the kitchen (where customers can have a full gastronomic experience).
Both indoor and outdoor furniture pieces were designed for shared use, as limited space, fast installation and lower storing availability were key project requirements.