MOCO LOCO Submissions

SUBMISSIONS

Submit

Ons Dorp Apartment Conversion by Standard Studio Amsterdam

An old school converted into a contemporary apartment by Standard Studio.

Collective Private Commission: a 100 year old school-building in the center of Amsterdam is transformed into 10 spacious and sustainable apartments directly for the group Ons Dorp Amsterdam (Our Village Amsterdam) of 10 young families. Each apartment has a different floor plan and different materials based on the individual wishes of the participants. Sustainable technologies like solar technology, ground source heat pumps, insulation, green roofs etc. have been used to obtain a almost passive null-emission building.

This particular apartment was designed for a family of four. The teacher’s lounge got remodelled into the bedrooms and the classroom into the living space. Due to its high ceilings, it was possible to create maisonettes, which lead for the whole family to be together, but still remain with a bit of privacy. It meant that in the living area we could combine all five elements; kitchen, living room, dining room, play area for the children and work space into one.

Storage is of essence when designing for a family with two young children, therefore as a result, furniture pieces were created under the stair cases that not only allowed for the children to put their toys, but also as a play and sitting area.

Concrete floors and steel staircases kept the characteristics of the school but when combined with plywood, it resulted in a bright and warm interior. This dwelling has a really nice vibe and energy, and suits the client very well; a young creative and conscious family living in the center of Amsterdam.

Location | Elisabeth Wolffstraat, Amsterdam Floor area | 100 m2 Design | 2014 Completion | 2015 Photography | © Standard Studio Architects | Wouter Slot & Jurjen van Hulzen @ Standard Studio

standardstudio.nl

Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.
Interieur architectuur herbestemming oude school.

You may also like

Hyggel chair by Gabriel Cuevas and Alan Aguiñaga

Saint George House by Randy Bens Architect and Falken Reynolds Interiors

Illustrated light installation by Sjoerd Verbeek

Advertising directly on MOCO LOCO is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more