Renovation and extension of a stone house by Atelier Lame

Stone house - exterior

The project is located in the Hauts de Seine region in Ile-de-France. It involves the renovation and extension of a stone house, perfectly located on a quiet street and benefiting from a large green plot. The project is primarily characterised by the desire to renovate the existing house, which has been unoccupied for several years, all while preserving its original architecture. The extension also had to respect the existing architecture. Adding an extension made sense mainly as there was a need to make the living areas on the ground floor larger. This floor comprises of the two living rooms, both north and south facing, a corridor lined with a collections of CDs and vinyls and the kitchen as the central component of the home. The numerous accesses within the house breaks down the relation between interior and exterior. The first floor is home to the first lot of bedrooms, with the spare bedroom and its big terrace open over the quiet garden on the extension side, and the master bedroom with its open dressing room, private bathroom and access to the terrace with the landscape at a distance. The upper floors are dedicated to children with each room having a sleeping area and play area. The combination of gritstone, which is typical of the region and the modern architecture components such as steel and glass renders this a unique architectural house.

PROJECT DETAILS
Location : Haut de Seine
Client : Private client
Architect : Atelier Lame architecture
Program : Renovation and extension of a single house
Area : 400 m2
Project year : June 2016
Amount of the works : N.C

atelierlame.com

Stone house - exterior

Stone house - exterior

Stone house - exterior

Stone house - exterior

Stone house - exterior

Stone house - exterior

Stone house - interior

Stone house - interior

Stone house - interior

Stone house - interior

  • Share on

Comments are closed.

Advertising directly on this site is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more