MOCO LOCO Submissions

SUBMISSIONS

Submit

Ville-Marie Apartment by _naturehumaine architects

The project is located in a 1980’s downtown tower. The interior renovation project aims to completely open a space originally partitioned and to compensate for the lack of light at the heart of the apartment.

From the entrance, the space is articulated around a reflective stainless steel block, whose reflection causes a slight distortion of the straight lines, while reflecting the light and fading in its context.

A series of oak veneered sliding panels bring a rhythm to the classic partition of the dwelling, in which rooms are distributed on either side of the corridor. The flexibility of these panels allows indirect daylight to penetrate into the corridor area and multiplies the possibilities of use of the rooms, according to the degree of privacy required. Therefore, the office occasionally turns into a second guest room.

The kitchen, which now opens into the living area, is distinguished by sober colour tones, from white to dark gray. The use of glass for the backsplash goes along with the idea of maximizing reflection and creating a captivating depth. The bathrooms are characterized by touches of colours, which, together with the integrated furniture of the vanities, bring a singularity to the project.

Type: Residential / Condo

Intervention: Interior design

Location: Ville-Marie, Montreal, Qc

Date: March 2018

Surface area: 1980 sqft

Photos: Adrien Williams

General Contractor: CDO Renovation

naturehumaine.com

You may also like

Stood lighting family by Lucid Design Agency

Cardboard Metropolis by Tobias Horrocks

WRECK, Regeneration Experiment of Wasted Daily-use Ceramics by Bentu Design

Advertising directly on MOCO LOCO is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more