0 likes

During Valencia Design Week, designer Jordi Iranzo and architect Angela Montagud have made an ephemeral and conceptual installation inside a hair salon for the magazine More with Less. This Spanish team has taken up the challenge of transforming the interior of a hairdresser in a relaxing and surreal space. In addition, the project had to answer a question:

What does it feel to be inside a mane?

Following the “more with less” philosophy, Jordi Iranzo and Angela Montagud, together with a large team of contributors have changed the inside of the hair salon just with a single material: twisted cotton rope. More than 7 kilometers of rope, divided into more than 5,500 pieces, hang from the ceiling to create an artificial mane.

Respecting the functionality and daily work inside the salon, they have created different spaces at the reception and in the washing area, only playing with the length of the strings.

With neutral colors and simple geometric forms, each vanity table has a different haircut: a rectangular fringe, a triangular one, and finally, a circular one.

Photos: Carles Graullera

jordi-iranzo.com

Photography by Carles Graullera

Photography by Carles Graullera

Photography by Carles Graullera

Photography by Carles Graullera

Photography by Carles Graullera

Photography by Carles Graullera

Photography by Carles Graullera

Photography by Carles Graullera

Photography by Carles Graullera

Photography by Carles Graullera