0 likes

In the Rimouski region, close to the Bic National Park, the clients own of a small house located on the heights of the village that they wish to extend while retaining a trace of its presence. Their new needs lead to completely transform and enlarge the original house. Two volumes of wood and steel are juxtaposed in an L shape to the existing volume coated in brick, now containing the entry,office space and living room. The two new volumes host the kitchen and dining room on the ground floor and the bedrooms and bathrooms on the second floor. The two new overlapping boxes protrude towards the edge of the forest allowing to insert a new terrace overlooking the garden.Double height volumes flooded with natural light are thus defined at the junction of the three boxes. Organising the inner space, they delineate picture frames onto the surrounding landscape. A color palette composed of gray, black and blue juxtaposed to cedar wood corridors create a visual and geometric continuity within the living spaces.

PROJECT DATA
Type: Single family house
Intervention: Transformation – Extension
Location: Le Bic – Rimouski, Québec, Canada
Area : 3860 sqft
Completion Date: 2015

Photos: Adrien Williams

naturehumaine.com

bic-residence-by-naturehumaine_01

bic-residence-by-naturehumaine_02

bic-residence-by-naturehumaine_03

bic-residence-by-naturehumaine_04

bic-residence-by-naturehumaine_05

bic-residence-by-naturehumaine_06

bic-residence-by-naturehumaine_07

bic-residence-by-naturehumaine_08

bic-residence-by-naturehumaine_09

bic-residence-by-naturehumaine_10

bic-residence-by-naturehumaine_11

bic-residence-by-naturehumaine_12

bic-residence-by-naturehumaine_13

bic-residence-by-naturehumaine_14

bic-residence-by-naturehumaine_15

bic-residence-by-naturehumaine_16

13_08_ Le Bic nettoye?

13_08_ Le Bic nettoye?

13_08_ Le Bic nettoye?